Praat met één van onze experten.

Laat onze gecertificeerde orthomoleculaire therapeuten je begeleiden naar jouw optimale gezondheid.

Marleen Verschroeven

Founder & orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeute

Marleen is de oprichtster van REPEAT en orthomoleculair diëtiste gespecialiseerd in de behandeling van darmaandoeningen en spijsverteringsklachten, hormonale klachten, ontstekingsziekten en neurodegeneratieve aandoeningen. 

*drop down – lees meer over Marleen

Marleen behaalde in 2016 haar bachelor Voeding- en Dieetkunde, maar ze merkte dat de leerstof niet helemaal strookte met de functionele gezondheidsvisie waar ze zich tijdens haar vrije tijd over inlas.

Mijn vader was reeds op leeftijd, dus verdiepte ik me in wat ik op vlak van voeding en leefstijl allemaal kon doen om zijn veroudering in goede banen te leiden.” ” De ontwikkelingen en behandelingen van de functionele geneeskunde brachten mij tot krachtige inzichten en mooie resultaten”,  aldus Marleen Verschroeven (Voedingsdeskundige, co-founder REPEAT).

 

Na haar studie trok ze naar Cape Town, Zuid-Afrika waar ze als gepassioneerde chef ervaring opdeed in een healthy lunchbar. Wanneer Marleen in 2017 terug thuis kwam, besloot ze haar kennis verder te verruimen met aanvullende postgraduaat orthomoleculaire geneeskunde en opleidingen Voedingspsychologie & ACT, Orthomoleculair Hormoonspecialiste en Orthomoleculair Specialiste Burnout af. Ook in 2023 en 2024 blijft ze zich bijscholen, ditmaal in de Evolutionaire Fysiologie.

Lindsey Pauwels

Orthomoleculair therapeute

Lindsey is orthomoleculair therapeute gespecialiseerd in darmaandoeningen en spijsverteringsklachten, hormonale klachten, stress – en vermoeidheidsklachten.
Lindsey heeft een grote passie voor darmgezondheid en behaalde haar diploma in orthomoleculaire voedingsleer en therapie. Ze specialiseerde zich in darmaandoeningen en hormonale disbalans. Ze heeft zich de afgelopen jaren verdiept in verschillende onderwerpen op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

Volgens haar is een gezonde levensstijl de optelsom van kleine veranderingen die leiden tot grote, duurzame verbeteringen op vlak van algemene gezondheid en vitaliteit. Haar motto? “Practice what you preach.”

Natasja Voorspoels

EFT therapeute, orthomoleculair therapeute

Natasja Voorspoels is EFT therapeute, orthomoleculair therapeute en verpleegster. Natasja is gepassioneerd door alles wat met een gezonde lifestyle te maken heeft. Doorheen de jaren heeft ze zich  op verschillende manieren verdiept in verschillende aspecten van gezondheidszorg, met als doel zowel zichzelf als anderen op een optimale manier te kunnen helpen. Natasja heeft een opleiding gedaan als master in de verpleegkunde en vroedkunde. Daarna is ze zich meer gaan verdiepen in de complementaire geneeskunde, waarbij ze een opleiding als orthomoleculair therapeut heeft afgerond. Omdat ze in praktijk vaak zag dat fysieke klachten gepaard gaan met vastzittende emoties of onderliggende trauma, is ze aanvullend een opleiding als EFT (Emotional Freedom Tapping) therapeut gaan volgen en dit beginnen implementeren in de praktijk. Daarnaast is Natasja ook yogadocente.

Cara Rosiers

Orthomoleculair therapeute

Cara heeft na het in remissie brengen van haar eigen multiple sclerose diagnose zich volledig toegelegd op het ondersteunen van anderen in hun gezondheidstraject.

Na haar studie Orthomoleculaire Therapie aan KPNI Belgium, werkt ze sinds eind 2019 als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt cliënten met uiteenlopende chronische klachten, waaronder auto-immuunziekten en burn-out.

Met haar achtergrond in toegepaste psychologie en beweging combineert Cara haar diepgaande kennis van orthomoleculaire therapie met een holistische benadering. Ze kijkt verder dan alleen de biologische oorzaken en biedt mentale ondersteuning. Door samen te werken aan het doorbreken van zelfsabotagepatronen, helpt ze cliënten om duurzame en positieve veranderingen in hun gezondheid en welzijn te bereiken.

Een inside-out verhaal.

Schoonheid zit misschien vanbinnen, maar voor gezondheid geldt dat niet helemaal. Gezondheid is een outside-inside verhaal. Van buiten, naar binnen. Niet andersom, zoals velen denken! Het staat of valt bij je externe omgeving. Dat klinkt misschien tegenstrijdig met alles wat je op school geleerd hebt, maar vanuit een wetenschappelijk standpunt is het eigenlijk heel logisch. We leggen het graag voor je uit.

Gezondheid is niet noodzakelijk de afwezigheid van ziekte. Het is eerder een spectrum waarin ziek zijn aan het ene uiteinde staat en kerngezond zijn aan het andere. Er zit dus een hele grijze zone tussen, waar de meeste mensen zich in bevinden. Waar iemand precies in die grijze zone zit, wordt bepaald door hoe goed zijn lichaam in balans is. Het lichaam is namelijk voortdurend op zoek naar balans – ‘homeostase’ om het met een wetenschappelijk woord te zeggen. Die zoektocht is oeroud, en bestond al toen al het leven op aarde eencellig was.

Cellen vormen de bouwstenen van alle leven. Maar ze kunnen niet functioneren uit zichzelf. Ze peilen hun omgeving en bepalen op basis daarvan wat ze moeten doen om tot een toestand van balans te komen. Een eencellige amoebe in een vijver bijvoorbeeld, communiceert met het water. Hij neemt er voedingsstoffen uit op en stoot er afvalstoffen in uit. Door dat rechtstreekse contact kan hij functioneren. Mensen echter bestaan niet uit één, maar uit miljarden cellen. Een cel in het diepst van je botten staat niet in direct contact met de wereld om je heen, zoals een amoebe. En toch functioneert hij. Hoe? Een slim trucje van moeder natuur: samenwerking. Wanneer cellen zich groeperen, vormen ze weefsels. Wanneer weefsels zich groeperen, vormen ze organen. En wanneer organen zich groeperen, vormen ze systemen. Al die systemen zijn met elkaar verbonden als een holistisch geheel, waarin alles van elkaar afhankelijk is. Het verteringssysteem heeft bijvoorbeeld zuurstof nodig uit het luchtwegensysteem, waar het in ruil voedingsstoffen aan teruggeeft. Op die manier vormen alle miljoenen aparte celletjes van ons lichaam, één groot functionerend geheel. Een ‘supercel’, als het ware.

De vijver waar die supercel mee communiceert, is onze buitenwereld. Waar we wonen, hoe schoon de lucht is die we ademen, hoeveel stress we ervaren, dat zijn allemaal peilers die onze omgeving – onze vijver – bepalen.

Onze gewoontes zijn er ook een deel van. Wat we eten, op ons gezicht smeren, hoe vaak we sporten, hoe goed we slapen, zelfs wat we denken en voelen. Al die dingen maken deel uit van onze ‘vijver’, en bepalen mee hoe gemakkelijk ons lichaam die begeerde staat van balans kan bereiken. Een keer je ontbijt overslaan of een weekend doorbrengen in een drukke stad met veel uitstoot, zal het verschil niet maken. Consequent te weinig eten of iedere dag blootgesteld worden aan luchtvervuiling zijn een ander verhaal. Dit soort dingen kunnen leiden tot een chronische klacht. Herhaling is immers heel krachtig, want alleen door herhaling krijgen onze cellen de tijd die ze nodig hebben om zich aan te passen.

Het optimaal functioneren van je gezondheid is een outside-inside verhaal. Niet andersom!

Je externe omgeving veranderen is daarom dus de enige manier om een chronische klacht aan te pakken. Aan de luchtkwaliteit in je stad kan je helaas weinig doen. Maar je gewoontes, daar heb je wél invloed op. Nieuwe gewoontes aanleren is niet eenvoudig. Maar als je het goed aanpakt, zijn ze veel effectiever dan eender welk pilletje. En daar zijn wij er voor je.

Bij Repeat Health focussen we ons op het creëren van nieuwe, gezondere gewoontes. Ons team van gecertificeerde orthomoleculaire therapeuten begeleid je daarin stap voor stap. We kijken naar voeding, sport, slaap, stress en mentale veerkrachtigheid. Zo creëren we samen met jou een optimale omgeving, waarin je lichaam de balans kan herstellen.